www.stronkeys.nl

Nieuws archief 2014

15-08-2014

Ambivalent Mineur akkoord

Erelid Leon de Vries besloot deze week op etalerende wijze afscheid te nemen van zijn eigen leven.

 

De imperfecte natuur van het overwogene als je hoofd niet meer weet hoe je moet zijn ?

 

Gedragen mensen met krachtige persoonlijkheideigenschappen zich soms anders als je zou verwachten en mogen wij daar een oordeel over vellen buiten inachtneming van onbekende "backstage" info ?

 

Zeker, maar hier ligt de crux niet !

 

Waar ligt de grens tussen kunstzinnige vrijheid of opeisbaarheid van waardering, zelfbeschikking en medevoeligheid ?? Zelfs de aandachtsvraag wordt ambivalent :)

 

Mogen wij zeggen dat je een ongelooflijke klootzak lijkt, nu we aan Monique, Daan en Dorus en liefhebbers denken ?

 

Trouwens, eigenlijk zijn we inderdaad enorm teleurgesteld in je dood !!!

 

....natuurlijk mogen wij dit schrijven Leon, want wij beleven je nog....

 

en blijven geloven in de mensen die je achterlaat !!!

 

Als respectvol eerbetoon aan je zijn kleurrijke zijn:

 

 

 Strövtåg i hembygden

 

 

 Doe Pierre de groeten en wacht op ons,

 

The Stronkeys

 

 

 

18-05-2014

Optreden St. Sebastianus

Optreden St. Sebastianus

Afgelopen vrijdag mochten we als openingsact spelen bij Schutterij St. Sebastianus in Sevenum. Ondanks de lagere opkomst vanuit Sevenum mochten we toch enkele bekenden begroeten uit Sevenum en  Meterik, Grubbenvorst, Sevenum, Broekhuizenvorst enz. Daarnaast nog enkele familieleden mogen begroeten.

 

Het licht- en geluid viaJos Peeters waren meer dan uitstekend. Bart Rievers zong zijn 2 nummers wederom verrassend goed en aan de blikken in de tent te zien voldeed ook de rest van het optreden.

 

Natuurlijk zijn er nog enkele aandachtspunten in de opmaat naar Zweden, maar deze zullen we wel slechten in de nog 2 maanden durende voorbereidingstijd welke resteert.

 

The Stronkeys hebben tegenwoordig ook een eigen pagina op facebook: The Stronkeys.

 

Like ons op facebook aan maak kans op een gratis verpakking knackebrod welke we voor je mee zullen nemen vanuit Zweden. Daarnaast wordt je op de hoogte gehouden van nieuwe evenementen.

 

 

 

 

26-04-2014

Zwedentrip

Zwedentrip

Na vele høken en ogen hebben we beslag weten te leggen op een heuse Anotov welke ons naar Zweden zal dragen tijdens de Knackebrødtour 2014. Er ligt nog wel wat hooi voor onze wielen, maar dit zal worden opgestookt tijdens Valborgnacht ....

 

 

 

18-01-2014

De setlist van het leven

Gisteren gaven we acte de presence bij "hoofdsponsor" Karel, welke ons al alles heeft geleend wat een mens kan uitlenen. De waardige man beleefde de sixties opnieuw op een nieuwe manier en persoonlijk vond ik, dat we ernstig ons best gedaan hebben om elke nummer mooier te maken als het orgineel is en dat we ons zeker niet hoeven te schamen voor de annuleringstour van 2013. We hadden de tijd namelijk nodig om te groeien :) !

 

Natuurlijk met inbegrip van de backdrop (promotextiel achter de band), Gerards PA en buy-out in natura (we hopen op 1kg doordraai groente per bandlid) dreigde het gerstenat ons parten te spelen en ontstond erdoor in de kern van de band een heuse Hero hausse. Na bijna 20 jaar wachten: de eerste drumsolo !!! En ook nog eentje met breaks en echte second life after- & backbeats :)..

 

De ongepatenteerde soundtunnel van Erik beleefde zijn eerste gloriemoment en zal worden doorontwikkeld, totdat de Baxshop hem in zijn assortiment gaat opnemen.

 

Trouwens waar zouden we zijn zonder de inzet van onze L/Roadies Carlo & Bart ?

Als doorgewinterde rasartiesten bereidden ze alles al voor tot in de puntjes en hoefde we slechts onze instrumenten om te hangen (-1).  Jullie inzet word meer gewaardeerd als verteld en daarom maar beschreven.

 

Daarnaast een stemvaste en gevoelig zingende Bart Rievers welke can't you see en keep in rockin' een extra dimensie gaf.

 

Trouwens voor de opletters onder ons: Gum ditmaal tevens live met plectrum !!

 

Zelf lukt het eindelijk om alle hoge noten van Child in time te halen en kwam tot de conclusie dat oefening  slechts een hele kunst is.

 

Vrienden verlaat de volgorde en geniet van jullie moment.

 

Jullie zijn het waard !!