www.stronkeys.nl

Nieuws archief 2009

27-06-2009

Private Party II

Private Party II

Na 911 natuurlijk The Stronkeys..

 

Wat hadden we er zin in ! Knallen van begin tot einde, waarbij we niet alleen het publiek verrasten door momenten van eenzame hoogte, gedwongen laagte en een bewogen toonrijk middengebied.

 

" Heerlijk om jullie in voltallige bezetting weer eens gezellig te zien losbarsten en geweldig om te zien hoeveel plezier Rock 'Roll een mens kan geven bij 100% inzet".

" Misschien wel een van de beste optredens, in ieder geval eentje in de top 5"

"Echt vet" (red.: Hopelijk werd daarbij de muziek bedoeld) ..etc.,etc.

 

Woorden uit het publiek geschoten en daarna wonderbaarlijk in ons beperkte maar selektieve geheugen gegrift ! Onze dank hiervoor !

 

En natuurlijk danken we Gijs en Jessica voor hun gastvrijheid en mogelijkheid om hun feest op te luisteren. Een leuk publiek, BBQ en ijskoud bier deden ons zeker 50x genieten van teen tot top.

27-06-2009

Private Party I and 911

Private Party I      and  911

Nou dat was lang geleden.....

 

Sinds 01 januari niet meer op de buhne, anderhalve repetitie geoefend en knallen als vanouds.....

 

Niet vaak treft ons het geluk om daarbij een voorprogramma te hebben waarbij we om de 3 seconden een flashback kregen naar reeds lang vervlogen tijden.

Oorzaak: 3 knullen van 911  toonden een tomeloze inzet en superruige muziekkeuze.

Graag verontschuldigen we ons nogmaals bij hun manager vanwege het aanbod een pilsje mee te drinken tijdens het opbouwen. We konden echter niet inschatten dat 911 (nine-eleven) hiervoor nog te jong was (red.: vlgs. manager).

 

Met recht speelden ze Woman van Wolfmother nogmaals, als toegift.

De beste toegift die jullie ons verder kunnen geven is DOORGAAN !!!

 

So, Rock on Boyz !

26-03-2009

Vacatures

We hebben een nieuw menu gevuld en toegevoegd:

 

Als je wilt spelen bij de meest veelzijdige band van Grubbenvorst e.o.

neem dan een kijkje in het nieuwe menu Vacatures en Solliciteer !

 

(De tekst van het oude menu Status Aparte is nu te lezen in het menu Stronkologie)

22-01-2009

D'n ândere Bolhood

D'n ândere Bolhood

Um verwarring, met ut ierder geplaatste berich (ônder ut kôpke "Heldendaad") te veurkômme, wille weej aangaeve dât Stronkeyfan en Broédegôm Jeerke op de foto heejnaeve ni de Bolhood op haet van de heejveurbedoelde Ingelsman.

 

Op dizze foto is te zeen det ôzze Jeerke duudelik linksdragend is, terwiel ozze Ingelsman een royale (mâr algemein bekende) afwieking noa rechts vertoende.

 

Jeerke haet dus noeits die Ingelse Theemuts (=Kôpdeksel red.) kinne verwissele veur die vân zichzelf, toen hae same met ôs van de Afterparty terugkwâm van Hoèze Bagge.

 

Dus met d'n goije hood op ut kôpke,

Krieg Harriëtje livver Jeerke âs Rôbke

 

Alaaf !

 

02-01-2009

Heldendaad

Heldendaad

Na ons optreden bij het Stammineke vonden we, op de terugweg van de afterparty, tegen 04:00 uur 's nachts, nog een Engelstalige persoon zonder identificatiebewijs, welke met zijn neus vastgevroren aan de kasseien van de Kerkstraat, midden op de weg in een plas lichaamsvocht (van onduidelijke origine), lag.

 

Ondanks zijn zorgvuldig gekozen buitenkleding, maar gezien een buitentemperatuur van circa -5º C en een gevoelstemperatuur van -10º C,  stapten de aanwezige Stronken uit Bartje's Japanse rugzak (Diahatsu Cuore red.) tilden de Angelsaks op en constateerden dat "hij het nog deed" !

 

Richtten daarna zijn neus richting de kerk en gaven hem een zetje, waarop hij, als een duracelkonijntje, begon te zigzaggen en hij, onder onze strak nuchtere begeleiding, vertrok om snel een taxi te bellen in het Stammineke (waar hem de toegang tot alle alcoholische versnaperingen reeds geruime tijd eerder was ontzegd).

 

Ons motto van 2009: "Samen" vormde door deze heldendaad niet alleen een Stronkologische theorie maar zelfs een Stronkologische daad !

 

Wij vermoeden dat de Groot-Britanniër op bedevaart was naar onze Afterparty, maar onderweg bevangen werd door de kou. Hij had wel dood kunnen vriezen !

 

So dear friend let us it put this way:

 

Winter in America is cold, but in Grubbenvorst even more ! 

 

Greetingz,

 

The Stronkeys’ Rescue Team

02-01-2009

Stammi

Stammi

Het was een genot om in deze bezetting te mogen spelen op 01 januari in het Stammi te Grubbenvorst. Graag danken we eigenaren, personeel, fans en overige bezoekers voor de grote opkomst tijdens de nieuwjaarsreceptie.

 

Natuurlijk vormde de geweldige geluidsinstallatie van Marc Coenders en de uitmuntende bediening ervan door onze "eigen" Dave Detillon voor een fantastisch geluid op zowel de bühne als in de zaal.

 

Het was heerlijk om met z'n allen zoveel plezier op de bühne te mogen hebben met enkele inspirerende muzikale glansmomenten.

 

Erelid Leon de Vries gaf een sublieme acte de presence en zijn dankbaarheid na ons optreden nam dusdanige proporties aan, dat hij ons inclusief enkele intimi uitnodigde op een glorieuze afterparty in zijn eigen paradijs aan de maas.

 

Uiteraard gaf hij met The Stronkeys in wisselende bezetting enkele kortstondige priveoptredens op Saxofoon, kindergitaar, piano, vleugel en xylofoon.

 

Er was zelfs een Stronkeylid dat geluid kreeg uit een tafel in onbalans.

 

Tevens werd ons motto voor 2009 door dhr. Boers geïniteerd: SAMEN !

 

Als Leon in de toekomst vaker zulke prince-heerlijke afterparties wil organiseren dan mag hij wel vaker mijn Candy zijn !

 

Greetingz,

 

Joep