www.stronkeys.nl

Nieuws archief 2008

05-12-2008

Ons Knuffelkado voor U

Ons Knuffelkado voor U

Beste Gelovigen,

 

2½ jaar zijn bijna verstreken sinds ons 12½ jarig jubileum, dat wij samen met jullie vierden tijdens een optreden op 03 juni 2006 tijdens de aspergefeesten.

 

In de laatste 15 jaar is er (in willekeurige volgorde) veel gebeurd: vrouwen raakten zwanger, huwelijken en vriendschappen liepen op de klippen, ex-leden belandden in de goot, we moesten afscheid nemen van enkele afvallige dierbaren, vierden comebacks, verhuizingen, bouwfraudes, leden verloren hun baan, sommige Stronkeys werden zichtbaar ouder, , nieuwe Blue-Notes werden ontdekt, bedrijven werden gestart, ons repertoire veranderde, we groeiden dichter naar elkaar enz., enz.

 

Daarentegen passeerden ook heuglijke veranderingen (in willekeurige volgorde) de revue: vrouwen raakten zwanger, huwelijken en vriendschappen liepen op de klippen, ex-leden belandden in de goot, we moesten afscheid nemen van enkele afvallige dierbaren, vierden comebacks, verhuizingen, bouwfraudes, leden verloren hun baan, sommige Stronkeys werden zichtbaar ouder, , nieuwe Blue-Notes werden ontdekt, bedrijven werden gestart, ons repertoire veranderde, we groeiden dichter naar elkaar enz., enz.

 

Waarmee alleen gezegd dat onafhankelijk van ieders positie iedere verandering potentieel kán leiden tot nieuwe kansen. Daarbij gezien het feit dat alle Stronkeys gevoelsmillionair zijn, zullen mogelijke externe depressies geen vat op ons krijgen en musiceren we er daarom ook komend jaar weer vol op los tijdens het 2e jaar van The Midlive Crysler Tour.

 

Don Henley impliceerde het al in „ New York Minute″, waarbij de onderliggende gedachte aangeeft dat het leven snel en drastisch kan veranderen, omarm daarom de goede dingen want morgen kunnen ze verdwenen zijn.

 

Graag nodigen we iedereen uit om The Stronkeys te omarmen tijdens de nieuwjaarsreceptie van café 't Stammineke waar we een knallend optreden trachten te verzorgen en waarbij we verrassingen noch kunnen garanderen noch kunnen uitsluiten.........

 

P.S. zie menu Midlive Crysler Tour

02-11-2008

Rose meets Sarah

Rose meets Sarah

Bij Sarah was weinig van een midlife crisis te bespeuren tijdens ons optreden op een wel zeer bijzondere lokatie en deze dame leerde ons dat we ook ouder kunnen worden met volprezen waardigheid.

 

De speciaal voor het feest gebouwde tijdelijke aanbouw (Basklust, ik liet hem gewoon staan hoor !) straalde een welhaast franse ambiance uit, waarbij de kunstzinnige aankleding natuurlijk ook door eigen huis verzorgd en duidelijk gepositioneerd werd.

 

Na het werpen van enkele blikken op de aanwezige fotocollages kreeg ik het Springsteen's "Glory Days" niet meer uit mijn hoofd.

 

Toen daarna Leon, onze eigen Clarence Clemons, zijn saxofoon streelde tijdens een gastoptreden brachten zijn tonen ons als vanouds terug naar de euforische momenten van reeds lang vervlogen tijden.

 

Doobie brother Sef oogste een maanachtig mooie performance waarbij zijn mondharmonica Toots Tielemans kruiste met de mollen van Stevie Wonder.

 

Mickey gaf acte de presence, verwonderde allen door zijn multidisciplinaire kunde en ritmische vooruitgang en bedankte, na afloop, gezamelijk met ons, Sarah én het uitzinnige publiek.

 

Onze eigen "Danny de Vito" Bart knálde zijn soul eruit en zorgde ervoor dat de dansvloer permanent gevuld werd, na het diepgaand tenenkrommend gevoelige blok van onze éminance grise Pierre.

 

Drummer Bas beukte er steady als een huis op los alsof hijzelf jarig was en Plotje verwonderde zichzelf door gedreven nieuwe intonaties.

 

Daarbij bleef ongezegd tijdens de afkonding, dat diegene(n) die in dolcissimo (overtreffende trap van zacht, lieflijk) voor ons op de "achtergrond" werken ten alle tijden een leidmotief blijven vormen.  Zo ook onze manager en oud-koning Jos en Hoofdrodeo Carlo.

 

Mejuffrouw de Boer presenteerde alle overheerlijke La Rondina-versnaperingen op charmante wijze en afsluitend op deze eerste november herhaal ik graag de woorden van snarenwonder en bloedbroeder Bas Duynstee:

 

It's been a good year for the roses !

 

In majeur,

 

Joep

 

P.S. Wie is die zingende John de Wolf eigenlijk ?

24-10-2008

Jan Akkerman

Jan Akkerman

Leden Paul Martijn, Bas Boers en Joep Thijssen hebben op 24-10-08 een optreden van Jan Akkerman bezocht in Perron 55 (waarbij de toegangsprijs van €15,= zelfs ruimte bood voor een pilsje bij de doorsnee ww-er).

 

Jan's speurtocht op gebied van rock, jazz, blues, klassiek en dancemuziek bood tijdens zijn optreden een gamma aan klankkleuren en ritmewisselingen en zijn muzikale oorstrelingen gaven genot voor menig aanwezige muziekliefhebber.

 

Zijn onovertroffen techniek en souplesse zijn verder voor iedere gitarist een onderdompeling in het heerlijke warme bad van zijn notenkeuzes.

 

Akkerman gaf verder blijk van alweer een nieuwe techniek namelijk Gitaarjodelen met hierbij een duidelijke humoristische focus naar vervlogen tijden.

 

Verdere duelleerde hij solerend met zijn volbloed medemuzikanten en gaf hen daarnaast de ruimte en ondersteuning voor hun eigen invulling en improvisatie, waarbij een muzikaal grapje ook niet werd geschuwd.

 

Het Britse blad Melodymaker riep Jan Akkerman in 1973 uit tot beste gitarist van de wereld.

 

Wat mij betreft verdiend deze gitaargod deze status anno 2008 nog steeds !!

 

C.U.,

 

Joep

21-10-2008

Rectificatie

Rectificatie

Dhr. Duynstee heeft níet de onbezoldigde positie hoofd annuleringen aanvaard !

 

Deze lollig bedoelde toevoeging mijnerzijds, in een eerder geplaatste nieuwsrubriek, is daarom verwijderd en geannulleerd en had verder geen frustererend oogmerk of bedoelingen.

 

Ik kan me niet herinneren hoe mijn beperkte brein op dit humoristisch geacht idee gekomen is, daarom resteren de woorden:

 

Mea Culpa

Mea Culpa

Mea Maxima Culpa

 

The Webmaster

14-10-2008

Briesje in een glas water

Briesje in een glas water

Een van de Stronkeyleden ontving deze week een anoniem spammailtje. Een korte reaktie hierop:


Het internet bied helaas deze bijzonder LAFFE mailer(s) de kans om stronkeyleden te spammen, en is/zijn TE ANGSTIG om, ondanks zijn/ haar/hun ONGEBREIDELDE JALOERSHEID,        een bericht in ons gastenboek te plaatsen met naam en emailadres of beter nog om de desbetreffende Stronkey zijn/haar/hun mening RECHT IN DE OGEN te vertellen.


Het betreffende Stronkeylid kennende verwacht ik, dat het pleit daarna met harde vuist zal worden beslecht !


Helaas heeft de mailer vooraf het verhaal: "De haan en de vos" van Jean de la Fontaine (1621-1693) niet gelezen.


Afsluitend daarom:


En nu maar knus naar je/ jullie warme nestjes en denk erom oogjes dicht en snaveltjes toe,    slaap lekker...............


Mocht dit alleen niet lukken, bel me even, dan help ik je/ jullie er even mee.....

 

Breinstein

27-09-2008

Tour-shock

Tour-shock

Met het schaamrood op onze kaken zien wij ons gezamelijk gedwongen om, wegens private omstandigheden, het optreden op 18 oktober 2008 tijdens het baksteentreffen van MC 't Murke te moeten annuleren.

02-09-2008

GFC '33 75 jaar

GFC '33 75 jaar

Onze Midlive Crysler Tour staat momenteel in volle bloei en het duurt nog maar even totdat de bloembladeren zullen verschrompelen en wij onze zaadjes kunnen doneren aan de kansrijke muziekgrond van het volgende tourjaar.

 

We zijn GFC '33 naast de sublieme algehele organisatie zeer dankbaar voor de recensie, van ons optreden tijdens het jubileumweekend als zijnde, "zeer professioneel" en we kunnen dan ook stellen, dat het enigzins vergelijkbaar is met een eerste sexuele ervaring:

 

Tijdens het voorspel vonden diverse onderbrekingen plaats (de soundcheck), waarna we later backstage enkele acoustische en orale oefeningen pleegden als voorbereiding voor een eerste (op aanvraag) rustige set.

 

De tweede erop volgende set kende vele wisselingen in positie en klankkleur en kende een tot op latere leeftijd onvergetelijk herinnerbare muzikale climax.

 

Backstage werden we verrast door een bezoek van de jonge schoonheid Kim, waarna ook 2 "oudgedienden" (Wim en Gonzo) blijk gaven aan hun onverzadigbare heimwee naar The Stronkeys.

 

Ter afsluiting van onze muzikale daad tekende zich een onuitwisbare grimas op onze gelaten af en wij aanvaarden, na een uitgesproken dankwoord aan de organisatie en Marc Coenders (voor de geweldige geluid- en lichtshow), de terugreis richting de afterparty, alwaar direct gestart werd met het beoefenen van nieuwe instrumenten zoals 5 snarige banjo, 12-snarige gitaar met 10 snarige bespanning in open stemming, piano en wel zeer bijzonder: antieke tuba en biertuba.

 

De wel zeer grappige overpeinsingen tijdens de Afterparty geven ons de hoop op een mooi glansrijk humoristische en succesvolle voorzetting van The Midlive Crysler Tour.

01-09-2008

Relationeel bericht

Relationeel bericht

Speciaal voor de vrij gezellige dames willen wij opmerken niet te kunnen ingaan op álle vrouwelijke avances voor, tijdens en na optredens.

 

Ons gestreelde ego wil daarom met gepaste beleefdheid wel opmerken dat onze Hoofdrodeo (red.: rodie) nog vrijgezellig en beschikbaar is !

 

Met de huidige overspannen relationele markt adviseren wij u om deze partnerkans niet te laten lopen. U vind momenteel echt geen betere !

25-08-2008

Wk 34 Gonzobar

Wk 34 Gonzobar

Week 34 van 2008 zal in ons geheugen blijven staan als een wel zeer roerige.

 

We namen afscheid van onze gewaardeerde motorvriend Chiel Agterberg wiens verbazingwekkende vechtlust om lang en met volprezen waardigheid in ons midden te blijven met geen pen te beschrijven is. Iedereen die hem kende wensen we veel sterkte toe.

 

Daarnaast vormde de laatste repetitie veel stof tot nadenken en hebben we vooralsnog moeten besluiten om 2 nog niet gepubliceerde optredens te annuleren t.w. 1 april 2009 en aswoensdaag 2009.

 

Zelf overdenk ik de optie om later dit jaar een schreeuwwedstrijd te organiseren, tijdens een onweersbui, op bijvoorbeeld het feest van de onnozele kinderen, waarbij er harder geschreeuwd dient te worden als het geluid van een voorlader.

 

Ik hoop daarbij hulp te krijgen van een verscheiden prairierijder die op een hoge donderwolk nogmaals zijn Adler start........

 

Dit alles in acht genomen waardeer ik de inzet en de kracht van alle Stronkeys en alle betrokkenen om desondanks afgelopen zondag in de Gonzobar een knallend optreden neer te zetten. We danken Gerard & Anita, het personeel en oergezellig publiek nogmaals voor dit schitterende optreden.

 

Greetingz,

 

Joep

17-07-2008

The Sparkle

The Sparkle

Het verschaft ons een ongebreideld vergenoegen u te mogen mededelen dat wij een langgekoesterde droom kunnen verwerkelijken:

 

″Optreden in elke horecagelegenheid in Grubbenvorst.″


Aangezien de Vonkel reeds lang op ons wensenlijstje stond en wij hopen op 16 november 2008 aldaar acte de presence te kunnen gaan geven hopen wij alle voordelen van Café - Feestzaal "De Vonkel" geheel te kunnen gaan benutten.


Op onze Midlive Crysler Tourshirt vind u het optreden terug onder de naam The Sparkle.

Ter verduidelijking “sparkling”duid op “vonkelend” en word veelal gebruikt bij het aanduiden van mouserende wijnen.

Met het znw. The Sparkle (= “De Vonkel”) op ons tourshirt brengen we tot uitdrukking dit optreden te gaan voorzien van een sprankelende en vonkelende insteek, waarbij we een tweede betekenis van het onvergankelijk werkwoord vonkelen = vonken schieten zeker in ons achterhoofd zullen houden en zullen trachten iedere vonkelaar met ons mee te laten scintilleren.


The Sparkler

page loading