www.stronkeys.nl

Nieuws archief 2008

05-12-2008

Ons Knuffelkado voor U

Ons Knuffelkado voor U

Beste Gelovigen,

 

2½ jaar zijn bijna verstreken sinds ons 12½ jarig jubileum, dat wij samen met jullie vierden tijdens een optreden op 03 juni 2006 tijdens de aspergefeesten.

 

In de laatste 15 jaar is er (in willekeurige volgorde) veel gebeurd: vrouwen raakten zwanger, huwelijken en vriendschappen liepen op de klippen, ex-leden belandden in de goot, we moesten afscheid nemen van enkele afvallige dierbaren, vierden comebacks, verhuizingen, bouwfraudes, leden verloren hun baan, sommige Stronkeys werden zichtbaar ouder, , nieuwe Blue-Notes werden ontdekt, bedrijven werden gestart, ons repertoire veranderde, we groeiden dichter naar elkaar enz., enz.

 

Daarentegen passeerden ook heuglijke veranderingen (in willekeurige volgorde) de revue: vrouwen raakten zwanger, huwelijken en vriendschappen liepen op de klippen, ex-leden belandden in de goot, we moesten afscheid nemen van enkele afvallige dierbaren, vierden comebacks, verhuizingen, bouwfraudes, leden verloren hun baan, sommige Stronkeys werden zichtbaar ouder, , nieuwe Blue-Notes werden ontdekt, bedrijven werden gestart, ons repertoire veranderde, we groeiden dichter naar elkaar enz., enz.

 

Waarmee alleen gezegd dat onafhankelijk van ieders positie iedere verandering potentieel kán leiden tot nieuwe kansen. Daarbij gezien het feit dat alle Stronkeys gevoelsmillionair zijn, zullen mogelijke externe depressies geen vat op ons krijgen en musiceren we er daarom ook komend jaar weer vol op los tijdens het 2e jaar van The Midlive Crysler Tour.

 

Don Henley impliceerde het al in „ New York Minute″, waarbij de onderliggende gedachte aangeeft dat het leven snel en drastisch kan veranderen, omarm daarom de goede dingen want morgen kunnen ze verdwenen zijn.

 

Graag nodigen we iedereen uit om The Stronkeys te omarmen tijdens de nieuwjaarsreceptie van café 't Stammineke waar we een knallend optreden trachten te verzorgen en waarbij we verrassingen noch kunnen garanderen noch kunnen uitsluiten.........

 

P.S. zie menu Midlive Crysler Tour

02-11-2008

Rose meets Sarah

Rose meets Sarah

Bij Sarah was weinig van een midlife crisis te bespeuren tijdens ons optreden op een wel zeer bijzondere lokatie en deze dame leerde ons dat we ook ouder kunnen worden met volprezen waardigheid.

 

De speciaal voor het feest gebouwde tijdelijke aanbouw (Basklust, ik liet hem gewoon staan hoor !) straalde een welhaast franse ambiance uit, waarbij de kunstzinnige aankleding natuurlijk ook door eigen huis verzorgd en duidelijk gepositioneerd werd.

 

Na het werpen van enkele blikken op de aanwezige fotocollages kreeg ik het Springsteen's "Glory Days" niet meer uit mijn hoofd.

 

Toen daarna Leon, onze eigen Clarence Clemons, zijn saxofoon streelde tijdens een gastoptreden brachten zijn tonen ons als vanouds terug naar de euforische momenten van reeds lang vervlogen tijden.

 

Doobie brother Sef oogste een maanachtig mooie performance waarbij zijn mondharmonica Toots Tielemans kruiste met de mollen van Stevie Wonder.

 

Mickey gaf acte de presence, verwonderde allen door zijn multidisciplinaire kunde en ritmische vooruitgang en bedankte, na afloop, gezamelijk met ons, Sarah én het uitzinnige publiek.

 

Onze eigen "Danny de Vito" Bart knálde zijn soul eruit en zorgde ervoor dat de dansvloer permanent gevuld werd, na het diepgaand tenenkrommend gevoelige blok van onze éminance grise Pierre.

 

Drummer Bas beukte er steady als een huis op los alsof hijzelf jarig was en Plotje verwonderde zichzelf door gedreven nieuwe intonaties.

 

Daarbij bleef ongezegd tijdens de afkonding, dat diegene(n) die in dolcissimo (overtreffende trap van zacht, lieflijk) voor ons op de "achtergrond" werken ten alle tijden een leidmotief blijven vormen.  Zo ook onze manager en oud-koning Jos en Hoofdrodeo Carlo.

 

Mejuffrouw de Boer presenteerde alle overheerlijke La Rondina-versnaperingen op charmante wijze en afsluitend op deze eerste november herhaal ik graag de woorden van snarenwonder en bloedbroeder Bas Duynstee:

 

It's been a good year for the roses !

 

In majeur,

 

Joep

 

P.S. Wie is die zingende John de Wolf eigenlijk ?

24-10-2008

Jan Akkerman

Jan Akkerman

Leden Paul Martijn, Bas Boers en Joep Thijssen hebben op 24-10-08 een optreden van Jan Akkerman bezocht in Perron 55 (waarbij de toegangsprijs van €15,= zelfs ruimte bood voor een pilsje bij de doorsnee ww-er).

 

Jan's speurtocht op gebied van rock, jazz, blues, klassiek en dancemuziek bood tijdens zijn optreden een gamma aan klankkleuren en ritmewisselingen en zijn muzikale oorstrelingen gaven genot voor menig aanwezige muziekliefhebber.

 

Zijn onovertroffen techniek en souplesse zijn verder voor iedere gitarist een onderdompeling in het heerlijke warme bad van zijn notenkeuzes.

 

Akkerman gaf verder blijk van alweer een nieuwe techniek namelijk Gitaarjodelen met hierbij een duidelijke humoristische focus naar vervlogen tijden.

 

Verdere duelleerde hij solerend met zijn volbloed medemuzikanten en gaf hen daarnaast de ruimte en ondersteuning voor hun eigen invulling en improvisatie, waarbij een muzikaal grapje ook niet werd geschuwd.

 

Het Britse blad Melodymaker riep Jan Akkerman in 1973 uit tot beste gitarist van de wereld.

 

Wat mij betreft verdiend deze gitaargod deze status anno 2008 nog steeds !!

 

C.U.,

 

Joep

21-10-2008

Rectificatie

Rectificatie

Dhr. Duynstee heeft níet de onbezoldigde positie hoofd annuleringen aanvaard !

 

Deze lollig bedoelde toevoeging mijnerzijds, in een eerder geplaatste nieuwsrubriek, is daarom verwijderd en geannulleerd en had verder geen frustererend oogmerk of bedoelingen.

 

Ik kan me niet herinneren hoe mijn beperkte brein op dit humoristisch geacht idee gekomen is, daarom resteren de woorden:

 

Mea Culpa

Mea Culpa

Mea Maxima Culpa

 

The Webmaster

14-10-2008

Briesje in een glas water

Briesje in een glas water

Een van de Stronkeyleden ontving deze week een anoniem spammailtje. Een korte reaktie hierop:


Het internet bied helaas deze bijzonder LAFFE mailer(s) de kans om stronkeyleden te spammen, en is/zijn TE ANGSTIG om, ondanks zijn/ haar/hun ONGEBREIDELDE JALOERSHEID,        een bericht in ons gastenboek te plaatsen met naam en emailadres of beter nog om de desbetreffende Stronkey zijn/haar/hun mening RECHT IN DE OGEN te vertellen.


Het betreffende Stronkeylid kennende verwacht ik, dat het pleit daarna met harde vuist zal worden beslecht !


Helaas heeft de mailer vooraf het verhaal: "De haan en de vos" van Jean de la Fontaine (1621-1693) niet gelezen.


Afsluitend daarom:


En nu maar knus naar je/ jullie warme nestjes en denk erom oogjes dicht en snaveltjes toe,    slaap lekker...............


Mocht dit alleen niet lukken, bel me even, dan help ik je/ jullie er even mee.....

 

Breinstein

27-09-2008

Tour-shock

Tour-shock

Met het schaamrood op onze kaken zien wij ons gezamelijk gedwongen om, wegens private omstandigheden, het optreden op 18 oktober 2008 tijdens het baksteentreffen van MC 't Murke te moeten annuleren.

02-09-2008

GFC '33 75 jaar

GFC '33 75 jaar

Onze Midlive Crysler Tour staat momenteel in volle bloei en het duurt nog maar even totdat de bloembladeren zullen verschrompelen en wij onze zaadjes kunnen doneren aan de kansrijke muziekgrond van het volgende tourjaar.

 

We zijn GFC '33 naast de sublieme algehele organisatie zeer dankbaar voor de recensie, van ons optreden tijdens het jubileumweekend als zijnde, "zeer professioneel" en we kunnen dan ook stellen, dat het enigzins vergelijkbaar is met een eerste sexuele ervaring:

 

Tijdens het voorspel vonden diverse onderbrekingen plaats (de soundcheck), waarna we later backstage enkele acoustische en orale oefeningen pleegden als voorbereiding voor een eerste (op aanvraag) rustige set.

 

De tweede erop volgende set kende vele wisselingen in positie en klankkleur en kende een tot op latere leeftijd onvergetelijk herinnerbare muzikale climax.

 

Backstage werden we verrast door een bezoek van de jonge schoonheid Kim, waarna ook 2 "oudgedienden" (Wim en Gonzo) blijk gaven aan hun onverzadigbare heimwee naar The Stronkeys.

 

Ter afsluiting van onze muzikale daad tekende zich een onuitwisbare grimas op onze gelaten af en wij aanvaarden, na een uitgesproken dankwoord aan de organisatie en Marc Coenders (voor de geweldige geluid- en lichtshow), de terugreis richting de afterparty, alwaar direct gestart werd met het beoefenen van nieuwe instrumenten zoals 5 snarige banjo, 12-snarige gitaar met 10 snarige bespanning in open stemming, piano en wel zeer bijzonder: antieke tuba en biertuba.

 

De wel zeer grappige overpeinsingen tijdens de Afterparty geven ons de hoop op een mooi glansrijk humoristische en succesvolle voorzetting van The Midlive Crysler Tour.

01-09-2008

Relationeel bericht

Relationeel bericht

Speciaal voor de vrij gezellige dames willen wij opmerken niet te kunnen ingaan op álle vrouwelijke avances voor, tijdens en na optredens.

 

Ons gestreelde ego wil daarom met gepaste beleefdheid wel opmerken dat onze Hoofdrodeo (red.: rodie) nog vrijgezellig en beschikbaar is !

 

Met de huidige overspannen relationele markt adviseren wij u om deze partnerkans niet te laten lopen. U vind momenteel echt geen betere !

25-08-2008

Wk 34 Gonzobar

Wk 34 Gonzobar

Week 34 van 2008 zal in ons geheugen blijven staan als een wel zeer roerige.

 

We namen afscheid van onze gewaardeerde motorvriend Chiel Agterberg wiens verbazingwekkende vechtlust om lang en met volprezen waardigheid in ons midden te blijven met geen pen te beschrijven is. Iedereen die hem kende wensen we veel sterkte toe.

 

Daarnaast vormde de laatste repetitie veel stof tot nadenken en hebben we vooralsnog moeten besluiten om 2 nog niet gepubliceerde optredens te annuleren t.w. 1 april 2009 en aswoensdaag 2009.

 

Zelf overdenk ik de optie om later dit jaar een schreeuwwedstrijd te organiseren, tijdens een onweersbui, op bijvoorbeeld het feest van de onnozele kinderen, waarbij er harder geschreeuwd dient te worden als het geluid van een voorlader.

 

Ik hoop daarbij hulp te krijgen van een verscheiden prairierijder die op een hoge donderwolk nogmaals zijn Adler start........

 

Dit alles in acht genomen waardeer ik de inzet en de kracht van alle Stronkeys en alle betrokkenen om desondanks afgelopen zondag in de Gonzobar een knallend optreden neer te zetten. We danken Gerard & Anita, het personeel en oergezellig publiek nogmaals voor dit schitterende optreden.

 

Greetingz,

 

Joep

17-07-2008

The Sparkle

The Sparkle

Het verschaft ons een ongebreideld vergenoegen u te mogen mededelen dat wij een langgekoesterde droom kunnen verwerkelijken:

 

″Optreden in elke horecagelegenheid in Grubbenvorst.″


Aangezien de Vonkel reeds lang op ons wensenlijstje stond en wij hopen op 16 november 2008 aldaar acte de presence te kunnen gaan geven hopen wij alle voordelen van Café - Feestzaal "De Vonkel" geheel te kunnen gaan benutten.


Op onze Midlive Crysler Tourshirt vind u het optreden terug onder de naam The Sparkle.

Ter verduidelijking “sparkling”duid op “vonkelend” en word veelal gebruikt bij het aanduiden van mouserende wijnen.

Met het znw. The Sparkle (= “De Vonkel”) op ons tourshirt brengen we tot uitdrukking dit optreden te gaan voorzien van een sprankelende en vonkelende insteek, waarbij we een tweede betekenis van het onvergankelijk werkwoord vonkelen = vonken schieten zeker in ons achterhoofd zullen houden en zullen trachten iedere vonkelaar met ons mee te laten scintilleren.


The Sparkler

07-07-2008

www.stronkeys.com

www.stronkeys.com

 

Beste Stronkeys, Stronkeyfans en geïnteresseerden,

 

Wegens de gigantische vraag naar de orginele Midlive Crysler Shirts, waarvan de beperkte en gelimiteerde oplage reeds verkocht is, heb ik besloten om enkele humoristisch bedoelde en kwalitatief hoogwaardige bandmerchandise te gaan verkopen op www.stronkeys.com uiteraard met een stronkologische ondertoon.

 

Bezoek onze zustersite daarom en bestel rechtstreeks op:

 

www.stronkeys.com

 

Vragen en/of opmerkingen kunnen via deze site gesteld worden of rechtstreeks naar:

 

joepthijssen@stronkeys.com

 

Ik ben zeer benieuwd naar jullie reaktie !

 

Groetjes,

 

Joep Thijssen

 

P.S. Het moet natuurlijk wel een hobby blijven.

 

06-07-2008

Wedding Dreams

Wedding Dreams

We schrijven 03 Juli 2008:

 

Onze Hoofdroadie wist dat scherven geluk brengen en vond deze op onverklaarbare wijze terug, voor aanvang van het sfeerproeven en repeteren, bij de entree van het McMora Roadhouse.

 

1 vat bier en 2 dagen later opende een meer dan gelukkig echtpaar, in een innige omhelzing, de dansvloer tijdens het trouwfeest, terwijl de band "I've got a bad case of lovin' you" inzette en de herinneringen van wéér een gelukkig echtpaar kunnen worden bijgeschreven in de Stronkologische Internet-Annalen.

 

De ambiance in het McMora Roadhouse was geweldig en na het officiële huwelijk op de voorafgaande dag werden we aangenaam verrast door nóg een presidentieel pauselijke huwelijksvoltrekking inclusief gospelkoor.

 

Onze verbazing groeide toen een tweede voorganger opstond: onze bassist Plotje, hij naar het water liep en gegrepen door de passie veronderstelde óók over water te kunnen lopen.

Eenmaal tewater gelaten steeg zijn hoop, in de veronderstelling, dat alleen de kersverse Bruid hem spoedig zou gaan vergezellen en onze verbazing groeide ten tweede male doordat zowel Bruid als Bruidegom hem vergezelden in het paralelle waterparadijs, ten derde male toen de pauselijke luchtmacht verfrissing zocht.

 

Dit spektakel spoorde The Stronkeys aan om ook de derde set tot een oerend hard en knallend einde te volbrengen met enige spontane gastoptredens als toegift.

 

Daarnaast waarderen wij de inzet van Pierre, die ondanks het gemis van een naastenbroeder, een voorbeeldfunctie was door niet alleen aanwezig te zijn, maar muzikaal alles te geven wat hij in huis had. Chapeau: Muziek vanuit je tenen !

 

Natuurlijk blijven wij Bart en Suzan eeuwig dankbaar voor het feit getuige te mogen zijn geweest van een meer dan geslaagd feest en boden de afgelopen dagen ons een poel van inspiratie voor de toekomst.

 

Sanctus, Spiritus, Barbecue !

28-06-2008

YouTube

YouTube

De geweldige aandrang van The Stronkeys om zich letterlijk en figuurlijk te gaan exploiteren heeft mij doen besluiten om op YouTube alvast een account vast te leggen.

 

Check it out on:

 

The Stronkeys on YouTube

 

Naast enkele originele video's van bands die wij zeer waarderen (zie favorites) zullen wij in de toekomst onze eigen video's en opnames ook zélf gaan plaatsen.

 

The Webmaster

UP2P

26-06-2008

Midlive Crysler Tour

Midlive Crysler Tour

En alweer een toevoeging aan onze Tour:

 

Op 24 augustus 2008 spelen wij in het mekka van de blues, de tempel van de rock én het gezelligste café van Tegelen de Gonzobar.

 

Tijdens het jaarfeest, wat rond de oprichtingsdatum word gegeven, ontmoeten vele oude en nieuwe klanten van de Gonzobar elkaar, waarbij een weerzien met oude bekenden van The Stronkeys zeker niet word uitgesloten.

 

Wij waarderen deze boeking van Gerard Reutelingsperger en Anita Saelmans zeer.

 

Laot och Buus maar thoes, die hebbe ze dao genôg !

23-06-2008

The Stronkeys op YouTube

The Stronkeys op YouTube

Eindelijk staan we ook op YouTube met meester Vosbeek in de hoofdrol !

 

Check it out op:

 

http://nl.youtube.com/watch?v=1qxYoilnUy4

 

Helaas is de kwaliteit van de opname mager te noemen, de vette performance en inzet van Bart daarentegen is subliem.

21-06-2008

Stageplan

Stageplan

Graag danken wij onze bassist en directeur

(=hij die richting geeft (red.: niet te verwarren met clingelateur))

dhr Martijn voor het opstellen van een Stageplan voor The Stronkeys.

 

Na onze start van de Midlive Crysler Tour worden wij overspoeld met optredens en voor de programmeurs, horeca-eigenaren, boekingskantoren en overige geïnteresseerden hebben wij daarom onder het menu Contact een link geplaatst naar ons Stageplan (cq Ryder).

 

Om tevens de internationale gegadigden te kunnen bedienen hebben we ervoor gekozen om deze op de site van de popunie te plaatsen.

 

Directe link: Stageplan The Stronkeys

 

(klik in het nieuw geopende venster op de button: bekijk)

15-06-2008

Midlive Crysler Tour

Midlive Crysler Tour

Vooralsnog word 1 nieuw festivaloptreden toegevoegd aan The Midlive Crysler Tour: een optreden van The Stronkeys bij MC ut Murke op het baksteentreffen op 18 oktober 2008 in onze groeiparel aan de Maas.

15-06-2008

La premiere de la Tour

De zinderende start van de midlive chrysler tour in cafe vader klaassens op 30 mei j.l. kreeg op zaterdag 14 juni een euforisch gevolg op zaterdag 14 juni op het All American Wheels Festival in Asten Heusden.

 

Het optreden bij vader Klaassens in Venlo trok het meeste aantal bezoeker van alle deelnemende cafés op de parade en de promotionele waarde van dit optreden is ongekend groot. Wij danken eigenaresse mevr. VroegindeWei en haar personeel om dit mede mogelijk te maken. Dit optreden gaat de boeken in als een van de beste die The Stronkeys ooit hebben mogen verzorgen. Het gaf ons vleugels !

Geen laffe vleugels, maar vleugels met ballen.

 

Over ballen gesproken: vergelijkbaar met de voetbalwedstrijd van het Nederlands elftal tegen Frankrijk vertoonde het optreden te Asten-Heusden enige (voor het publiek onmerkbare) concentratiedips, waarbij de hevige regen ons in de eerste 2 sets zeker parten speelde. Johan Cruijff zag reeds in dat "Ieder voordeel z'n nadeel heb":Ons publiek stond onder 2 tenten van behoorlijke proporties en was door de regen, die er naast viel, gedwongen naar The Stronkeymusic te luisteren.

Zoals verwacht waren de gemeten reakties onder alle aanwezigen 120% positief overweldigend en betreuren wij verder dat het weer een grotere opkomst tegenhield.

Een 4-1 op onze scorecard !

 

Graag danken wij de organisatie en alle medewerkers van All American Wheels via deze weg voor een meer dan professioneel opgezet spektakel.

Men schonk ons de vrijheid om onze muzikale piekmomenten flexibel te kunnen inzetten en de kwaliteit van de catering kwam ruim tegemoet aan onze wensen.

Dit zijn voorwaar een van de meest belangrijke ingrediënten voor een meest effectief Muzikaal Stronkey-optreden.

 

Daarnaast werd de auto van onze Hoofdroadie en vooral de Midlive Crysler aanhangwagen bestudeerd en gefotografeerd door de vakpers, vaktechneuten en een grote groep American Wheels liefhebbers. Er waren zelfs vrouwen die de onderkant aan een gedetailleerd onderzoek onderwierpen, waarbij natte billen niet werden geschuwd.

 

Dit optreden op een middelgroot festival gaf ons wederom vleugels en graag wijzen wij onze fans erop dat dhr. Hanegraaf nu de mogelijkheden bestudeert om een gevleugelde vriend met aanhangwagen te gaan vervaardigheden. om de mogelijkheid te genereren om onze Tour te kunnen gaan voortzetten into the great wide open.................. (meer informatie volgt)

31-05-2008

Stronkey T-shirt

Stronkey T-shirt

Ter ondersteuning van onze Tour hebben we besloten om Midlive Chrysler Tourshirts te laten drukken.

 

De foto rechts showt u de voorzijde van het shirt.

 

Wil jij ook in het bezit komen van dit unieke verzamelobject stuur dan een snel email naar:

 

joepthijssen@stronkeys.com

 

zie ook Stronkey T-shirt (vervolg) ↓

 

 

30-05-2008

Stronkey T-shirt (vervolg)

Stronkey T-shirt (vervolg)

Stuur de email met hierin je gewenste aantal shirts en benodigde maten (S, M, L, XL of XXL), ik stuur je dan een mailtje retour met de verdere bestelinformatie.

 

De foto rechts showt u de achterzijde van het shirt.

 

Laat deze kans niet voorbij schieten.

 

Voor slechts €21,= per T-shirt kan dit verzamelaarsobject jouw garderobe verrijken.

 

Word Stronkey Trendsetter en bemachtig een T-shirt van Amerikaanse makelij.

 

Binnenkort ook Longsleeve Shirts !

(Dit unieke concept waarbij, door 2 Longsleeve Shirts over elkaar heen aan te trekken , er 2 Stronkologisch verantwoorde isolerende luchtlagen ontstaan garanderen meer warmte. Uw Stronkey hoop voor de koude dagen)

30-05-2008

Midlive Crysler Tour

Midlive Crysler Tour

Bij de start van de Midlive Crysler Tour 2008 maakte een gedenkwaardige creatie zijn opwachting.

Om onze spullen veilig en promotioneel verantwoord te kunnen vervoeren danken wij dhr. Hanegraaf voor de vervaardiging van een wel heel bijzondere aanhangwagen.

 

Wij beseffen dat dhr. Hanegraaf zijn spaarzame uren en gedegen technische kennis ter beschikking heeft gesteld om tot dit wonderbaarlijke resultaat te komen en bevorderen hem bij deze tot Hoofd-Roadie.

 

Deze onbezoldigde vrijwilligers functie biedt hem daarnaast de mogelijkheid om eventuele premature signalen van een midlifecrisis eerder te herkennen en graag bieden wij hem de mogelijkheid om ons gedurende onze verder Tour te begeleiden en gratis te consulteren.

 

Dit marketinginstrument vormt voor ons een gigantische meerwaarde en we hopen, dat het mag bijdragen aan nog meer muzikaal succes.

 

Meer foto's vind u in ons fotalbum (zie linkermenu) onder het submenu Talentuniversity !

 

( De kennis en vaardigheden noodzakelijk voor het creëeren van deze midlive chrysler trailer zijn van dusdanig hoog niveau, dat dit een toevoeging rechtvaardigd in dit submenu)

20-05-2008

Stormvoorspelling

De eerste dagen van Juli kennen eerst een relatief korte periode van rustig muzikaal weer onder invloed van een lagedrukgebied.

 

Rond 5 juni word de eerste zware storm verwacht en dit gelukkig pas na het optreden van The Stronkeys.

 

Er bestaat een kans van 80% dat deze over Nederland trekt, met windstoten van 145 tot 175 km/uur. Hierna wisselen koudere en zachtere perioden elkaar af, terwijl zich op de Atlantische Oceaan t.g.v. aangevoerde tropische lucht een zich uitdiepende depressie ontwikkelt. (Dit alles naast de Midlifecrisis)

 

Er omheen vormen zich Stronkologische randstoringen en een zeer actief (kou) front. Het gevolg is een verschijnsel dat zich als een superstorm laat beschrijven; een exemplaar dat groter zal zijn dan de storm van 1703.

 

Deze superstorm wordt tussen 6 en 8 juni verwacht.

 

De bijbehorende diepe troglijnen zullen voor orkaankracht kunnen zorgen waarbij men windstoten van meer dan 210,5 km/uur verwacht!

 

De kans dat deze storm op 07 juni 2008 tussen 21:00 en 21:45 uur over het noordelijke deel van Venlo trekt wordt ook op 100% geschat.

T.g.v. de grote onstabiliteit van de atmosfeer zijn stormtornado's niet uitgesloten.

 

De muzikale superstorm zal na een kort en hevig hoogtepunt langzaam uitdoven, terwijl het daarna wel stormachtig en nat blijft.

 

Voor meer informatie kijk op: http:/www.storm-music.nl/

 

15-05-2008

Poortwachter

Poortwachter

Heden bereikte ons de informatie, dat gewaardeerd Stronkeylid en onroerendgoed magnaat dhr. B. Vosbeek een poortwachtersrol wil gaan vervullen voor het westelijke deel van Grubbenvorst.

 

Met grote voldoening gaf hij tijdens de repetitie aan de klankkleur van claxongeluiden te willen gaan bestuderen vanuit de tuin van zijn nieuw verworven optrekje aan de Duitse zijde (oostelijke kant) van de oude "Soos".

 

Uiteraard wijzen wij eenieder erop dat de claxon vooralsnog alleen gebruikt dient te worden om overige weggebruikers te attenderen om een mogelijke onveilige verkeerssituatie en niet om dhr. V te G. te attenderen danwel te begroeten.

 

Graag wijzen wij u erop dat indien u in de nabijheid van de T-splitsing Maricollenweg met de Kloosterstraat een mogelijk onveilige verkeerssituatie mocht gewaarworden en u den Claxon zult moeten aansporen, dhr. Vosbeek het als geste zal zien en waarderen om zijn toekomstige studie naar claxontonen te kunnen voortzetten.

 

Initiatieven voor een eventueel claxonconcert in zijn direkte nabijheid zullen pas na goedkeuring van een gemeentevergunning in behandeling kunnen worden genomen.

 

Verder gaf de heer des huizes aan in de toekomst interesse te hebben in een nieuwe coniferenhaag om de natuurlijke inslag van zijn stiltegebied te kunnen waarborgen.

 

(voor de insiders: tips op gebied van legale bemachtiging van groene bladerhagen kunnen bij aanwezigheid van de belanghebbende in het Stamineke worden gepresenteerd tijdens autoloze zondagen).

15-05-2008

de Vonkel

de Vonkel

Heden werd bekend gemaakt dat er mogelijkerwijze nog een datum wordt toegevoegd aan de Midlife Chrysler Tour 2008.

Onderhandelingen zijn ingezet om medio november een muzikaal feest met bijzonder cachet te organiseren in Cafe-Feestzaal "De Vonkel".

Meer informatie volgt zsm.............

15-05-2008

Droomhuwelijk

Droomhuwelijk

Met gepaste trots geven wij bekendheid aan een nieuwe boeking: op 05 juli 2008 mogen wij muzikale glans geven aan het aanstaande huwelijk van dhr. Bart Vercoulen (Stronkeyfan vanaf geboorte) met Suzan (binnenkort ook Vercoulen).

Graag wijzen wij het verliefde koppel erop, dat alle huwelijken welke door ons opgeluisterd zijn nog altijd standhouden en onze muziek als het ware een toegevoegde ingredient vormt voor een droom die werkelijkheid word.

In de hoop op de eiken bruiloft (80-ste huwelijksverjaardag) acte de presence te kunnen geven zijn we alvast begonnen met een nieuw repertoire, wat bestendig zal zijn tegen de tand des tijds.

01-05-2008

American Roots Festival

American Roots Festival

Op 30 mei 2008 verzorgen The Stronkeys een Liveconcert tijdens het American Roots Festival in Kefee Vader Klaassens, parade 67 in Venlo.

Wij nodigen liefhebbers van onze muzikale streken uit om tijdig een hotel te boeken in Venlo, aangezien de verwachte aanloop groot zal zijn en er maar enkele vrije plaatsen beschikbaar zouden kunnen zijn.

Mensen zonder onderdak zullen moeten wachten totdat de jocushaan 's morgenvroeg kraait om pas daarna samen met ons de terugreis te kunnen aanvaarden.

Overige concollega's/ bands:
Ian Annesson, Bart Oostindie, 4-watt, Junior Marvell & catrhythm, the Hounddogs, Funk’d, Kingsize playboys, Freeride Band, Mr. Blue (du), Des Fais Do Do

01-05-2008

Canidae Convergentie

Canidae Convergentie

Convergentie beschrijft bij echtparen, na een 25 jarig huwelijk, dat deze meer op elkaar lijken als toen ze in het huwelijksbootje stapten.

Na een kortstondige uitje naar de provincie Zeeland ontmoette een van de Stronkeyleden een dier waarvan beweert word dat deze behoort tot de Canis lupus familiaris uit de familie van de hondachtigen (canidae). Dit roofdier had een onstellende gelijkenis met een bekende/ beruchte grubbenvorstenaar met noten op de zang, waarvan wij (vanwege privacy redenen en eventuele gevolgschade) de naam niet zullen onthullen.

Daarnaast trof de gedragsmatige overeenkomst (bijtgedrag) de Stronkeyman dusdanig, dat hij vroeg of het een rashondje betrof. Een studie aan de universiteit van californie onthulde in 2004 namelijk dat baasjes een rashond kiezen in de verwachting dat het beestje op hen zal lijken (Psythological science mei 2004).

Helaas was het diertje reeds geadopteerd en kon net als in het huwelijk geen convergentieel vergelijkbare relatie ontstaan tussen een nieuw potentieel baasje en dierlijke wederhelft.

Resteert de opmerking: Die de minste tanden hebben kauwen het meest !

17-04-2008

de Heren van Grolsch

(Heden geplaatst in gastenboek stammineke:)

Als uitbaters van geleend muzikaal talent bezien The Stronkeys, vanuit rijkelijke backstage-ervaringen, dat het vaak veel energie en opofferingsvermogen kost om bourgondische horecaparadijzen als het stammineke, steakhouse en witte dame renderend te laten voortbestaan. Vaak zijn diegene(n) die de stekker uit de wandcontactdoos trekken niet dezelfde (n) die weten hoe je electriciteit moet maken. Met eerbied prijzen wij daarom de heren van Grolsch, die ervoor zorgdragen dat het gele goud blijft stromen, ons smaakpallet nieuwe kansen houd en in ons dorp een sfeervolle parel kan blijven glanzen en belangrijker: onze vriend en, door ons zeer gerespecteerde ondernemer, Toën Voeten (en werknemers) iets gunt, waartoe een blauwe enveloppenvouwer niet in staat lijkt te kunnen zijn.

Voor alle aasgieren:

"carpe diem quam minimum credula postero"

("Pluk de dag, vertrouw zo weinig mogelijk op die van morgen")

 

22-03-2008

Dixieland Survival

Dixieland Survival

Heden werden enkele Stronkeyleden gesignaleerd tijdens een optreden van een zeer bedreven Dixieland Oldschoolband op een privefeest.

Ik vroeg aan enkele aanwezigen naar hun reaktie en vertelde hen dat dixieland waarschijnlijk ontstaan is in het begin van de 20e eeuw. Zeer arme muzikanten hadden destijds een oude dixie achter op hun landgoed staan en werden beinvloed door klanken welke ontstonden tijden het toiletteren. Deze sound werd gebruikt voor improvisaties in de oude jazz en blues en zo ontstond de dixieland.

Ik werd door diverse aanwezigen erop gewezen, dat dit met aan zekerheid grenzende waarschijnlijk moest berusten op een misverstand en de uitdrukking op enkele gezichten vertelde mij, dat mijn verstandelijke vermogens tijdelijk in twijfel werden getrokken.

De daarna volgende muzikaal zeer verantwoorde improvisaties van de Dixielandband deden alle verbale uitingen verstommen en met recht kunnen we eraan toevoegen, dat een combinatie van vele stijlen en ervaringen het verdere optreden tot een riant succes maakten.

Wij hopen op herhaling !

13-03-2008

Oude meesters

Oude meesters

Heden werden wij verrast door een bezoek van
"le stucateur", le vieux maître superiere de la plaffoneurs.

Met waardigheid draagt deze gildebroeder mede bij aan de onnavolgbare wisselingen in de hedendaagse Stronkeymuziek.

Met een knipoog naar de oude schilderachtige meesters, gaat onze aandacht vooral uit naar het hoofddeksel van Pierre, dat naast een retro-look, een volwaardige mogelijkheid bied om trendsettend te gaan werken in met name the Stronkey-Bluesrock-scene.

wordt vervolgd..........

06-03-2008

Pilot

Pilot

Op donderdag 06-03-08 hebben we een stukje zelfverheerlijking van profesioneel niveau mogen aanschouwen, namelijk een compilage video van ons jubileumsoptreden op 03 juni 2006.

Graag danken we Theo van Gestel hiervoor en zijn ook erg benieuwd naar het eindresultaat. De setlist van toen:

Set1

Bad case of lovin’ you
Big old jet airliner
Jantje
Don’t let me down
Ramblin’ man
Before you accuse me
Help me
Can’t you see
San fransisco bay
Nobody knows you

Set 2:

Longtrain runnin’
Meta meid
Stuck in the middle
Little Wing
Sweet child of mine
Some kind of wonderfull
Deliverance
Dance, Dance, Dance
Binnen zonder kloppen
Meisjes
Stil in mij

Set 3:

Crossroads
Supersticious
Play that funky
Sneeking Sally
Rainy day woman
Als ze er niet is
Demosiado Corazon
Rosa Rita
Gimme all your lovin’
Hard to handle
So what
One
Beast of burden
Grubbevors mien dorp

Helaas is 1 minidisk verdwenen met hierop geluidsopnames via de P.A. van 1 hele set. Wel zijn er beelden van alle nummers met geluidsopnames van de camera's.

De eerlijke vinder zal bij terugbezorgen van de minidisk een gepaste vergoeding ontvangen !


De zorgvuldig uitgekozen nummers staan gelukkig mooi op de compilage en we zijn trots op het dusverre resultaat.

Natuurlijk hopen we dat de overige nummers, waarvan alleen beelden en muziek (via camera) bestaan, ook te zien en horen zullen zijn na de eindmontage !

03-03-2008

Nationale Rouwdag

Op de vooravond van de release van een nieuw bluesrockalbum is bluesgitarist Jeff Healey op zondag 02 maart, overleden. Pas 41 jaar oud !

Op 17-jarige leeftijd startte ik, met mezelf gitaar te leren spelen jaar en ontmoette circa 1 jaar later, in restaurant Oolderhof te Ool een “zigeuner” ( dhr. Rosenberg), die me complimenteerde over mijn prille gitaarspel, zang en performance ,tijdens een gezellig samenzijn met enkele familieleden en kennissen.

Hij beschouwde de gitaar als vrouwelijk vanwege haar weelderige vormen en adviseerde me om in de vrije natuur, leunend tegen een oude boom, de klanken van de natuur tot mij te laten komen en deze om te zetten naar gitaarklanken, melodieën en composities.

Hij vroeg of hij ook een stukje mocht spelen ( uiteraard !), waarop ik gebiologeerd raakte door zijn uitmuntende techniek en harmonische improvisaties. Volwaardige muziek uit het hart.


Op zondag 14 oktober 1990 ontmoette ik Jeff Healey voor het eerst: na afloop van een weergaloos concert in Rotterdam Ahoy. Ik was 20 jaar oud, speelde pas 3 jaar gitaar en werd voor de tweede maal verrast door iemand met een weergaloos talent, unieke interpretatie, techniek en klankkleur en vroeg hem hoe ik in godsnaam zou kunnen leren soleren zoals hij kon. Jeff adviseerde me om zijn solo’s eerst van voren naar achteren te leren en daarna terugwaarts ! Als ik deze vaardigheid onder de knie kreeg, zou ik zover zijn en mocht ik hem altijd om meer tips vragen.

 

Op 24 maart 1993 woonde ik een concert bij in Den Bosch, waar hij om 12:00 uur bekend maakte jarig te zijn. Hij plakte er een hele set extra nummers aan vast en ik had het idee dat hij één van zijn beste optredens ooit gaf.

Na afloop ontmoette ik hem voor de tweede maal bij een zijuitgang van het gebouw. Hij kon zich onze eerste ontmoeting schijnbaar nog herinneren en vroeg hoever ik was. Ik gaf aan voorwaarts solerend al aardig in de richting te komen en terugwaarts nog alleen per maat stukjes kon spelen.

“That’s the way !” zei hij. “Verder niet op de hals kijken en spelen wat je voelt”was zijn tweede tip.

 

Twee dagen later op 26 maart 1993 ontmoette ik Jeff, Joe Rockman en Tom Stephen voor de 3e maal in mijn leven na een concert in het MECC te Maastricht. Wederom liepen we elkaar bij een zijuitgang tegen het lijf en vroeg hem iets wat mijn wangen rood deed kleuren na het uitspreken:

"Jeff, May I have your autograph". "Sure", was daarop zijn antwoord en hij zette zijn handtekening op mijn entreekaartje, dwars door de handtekening van Tom Stephen en Joe Rockman. " Hij vroeg daarna of ik wist waar in Maastricht we met z´n allen eens goed konden gaan stappen, gaf hem enkele adressen en nam afscheid (want ik had geen rode cent meer in m´n portemonnee).

Nog steeds klinken zijn woorden in mijn achterhoofd en besef dat deze gitaarheld meer was als een inspirator voor velen !

 

 

My guitar gently wheeps ……………………

 

 

Joep Thijssen

29-02-2008

Stronkey Fanclub

Stronkey Fanclub

Oude tijden herleefden toen we plots aangenaam verrast werden door het bezoek van de gezusters Krommentuijn (de 2 ex-bestuursvoorzitsters van The Stronkey Fanclub) met chaparone/ begelijder op het eerbiedwaardige tijdstip van 01:45 uur.

Om de beide dames te eren werd de rustige achtergrondmuziek drastisch gewijzigd naar de Heavy Sound van Van Halen en ACDC.

De nog aanwezige Stronken viel het vooral op, dat de dames ook het talent bezitten om het geluidsniveau van 90 dB, van de voorgrondmuziek, met gemak te kunnen overstijgen met alleen al gewoon praten.

The Stronkeys nodigen daarom bij deze Cindy en Ragna met "aanhang" uit om het optreden op 14 juni a.s. op het "All American Wheels Festival"bij te wonen, omdat ze benieuwd zijn of deze "Alpenschwestern", op dezer datum, tevens over het geluidsniveau kunnen uitstijgen en natuurlijk ook om kennis te maken met de voor hun nieuwe Sound van The Stronkeys.

Tot gauw

P.S. als we echt stoppen met The Stronkeys volgt er eerst een overlijdensmiss !

16-02-2008

All American Wheels 2008

All American Wheels 2008

“Triple-B Events” organiseert op 14 en 15 juni voor "de Peelcruisers" in Asten-Heusden het festival:

ALL AMERICAN WHEELS 2008

The Stronkeys geven daar op 14 juni 2008
acte de presence.

Houd daarom deze site en zeker ook de site van de peelcruisers:

http://www.allamericanwheels.com/

in de gaten.

06-02-2008

Rozenfeesten Lottum

Op 1 November 2008 staan wij allen tot de volledige beschikking voor mej. Roos Seuren, die op deze datum het heugelijke feit viert enige tijd geleden geboren te zijn.

Wij willen gepaste en sfeervolle liederen ten gehore brengen en overwegen te moeten kiezen uit:

"Ik geef je een roosje mijn roosje",
"Every Rose has its Thorn" of
"Rosalita".

Wij danken Roos voor de boeking en gaan op 1 November helemaal los !

Groetjes,

The Stronkeys

zie ook : gastenboek

26-01-2008

Repetities

Zoals jullie wellicht weten hebben optredens en repetities bij The Stronkeys altijd prioriteit gehad.

De donderdagavond is gelukkig nog steed heilig !

Graag dank ik daarom alle leden, via deze weg, voor hun getoonde inzet en de enorme concessieloze opkomst tijdens alle repetities de laatste tijd ( al is dit natuurlijk niet altijd even makkelijk voor iedereen) en ben zeer verheugd te kunnen informeren dat wij uiteindelijk besloten hebben om mogelijkerwijze minimaal 2 optredens te zullen verzorgen samen met nog een band, waarschijnlijk later dit jaar.

Verder dank ik eenieder voor het gebruikmaken van onze nieuwe mailadressen, waardoor iedereen gelukkig ruimschoots vooraf geinformeerd is omtrent eventuele afmeldingen of "verlatingen" voor onze repetities.
Bellen of (goedkoper) SMS-en naar ieder Stronkey-lid kan natuurlijk ook nog altijd.

Talent moet niet verspild worden !

Daarom is "ons" doel wederom voor dit jaar vastgesteld om ca. 4x met The Stronkeys op de buhne te staan !

We hopen jullie daar weer te zien !

Groetjes,


Joep Thijssen

P.S. Ook wens ik alle leden veel voldoening met belangrijke activiteiten buiten onze band en .....
meer informatie volgt......

26-01-2008

Nieuwe Nummers

Attentie:

The Stronkeys werken aan een nieuw repertoir !

"Moke" krijgt kleding van dhr Karl Lagerfeld, wij trekken ons zelf wel aan !

The Stronkeys

26-01-2008

Mini Tour

Heerlijk om weer eens iets positiefs te mogen mededelen:

The Stronkeys hebben vandaag unaniem besloten om na te denken over een Minitour in: LET OP, dit jaar nog: 2008 !